20. MAJ 2017

MARATON TREH SRC – RADENCI 2017 

Pravijo, da do tretjega gre rado … tudi pri nas, na Delikomatu,  je tako.

Letos smo se, že tretjič, udeležili Maratona v Radencih. Za štartno črto smo  ponovno stale tudi štiri predstavnice ženskega dela podjetja, ki smo premagale 5 km traso Oazinega teka.

Večina moškega  dela ekipe se je podala na 10 km progo, najbolj vzdržljiv pa na 21 km.

Skupaj, z mislijo vsi za enega in eden za vse, smo preživeli sončno dopoldne v športnem duhu in dokazali, da skupaj zmoremo več.

Bili smo tretjič in bomo tudi četrtič.

 

Ana Rajšp


28. FEBRUAR 2017

OBISKALI SO NAS KURENTI …

Prišel je čas, ko se bo zima počasi poslovila. K nam, na Delikomat, so že drugo leto zapored, pomlad prinesli in s svojim plesom odgnali zimo tudi kurenti, ki so se pripeljali iz Rogoznice.

Sprejele in pogostile so jih čarovnice, ki so na svojih metlah, ravno na pustni torek, priletele na Delikomat in zacoprale ta dan.

Skupaj bomo odgnali zimo.


7. januar 2017

53. Zlata lisica

Še ena Zlata lisica je minila v duhu vrhunskega smučanja in odlične kave.

Letošnja 53. Zlata lisica je potekala prvi vikend januarja 2017.

Več tisoč  glavi množici  se je   vtisnila v spomin zaradi slovesa  izvrstne slovenske smučarke in polarnega mraza, ki je ravno ta vikend zajel našo državo. Navijače so, zraven adrenalina ob nastopu naših smučark in slovesu šampionke, pogreli tudi naši topli napitki.

Cel vikend je Delikomatova ekipa skrbela za premražene obiskovalce in organizatorje.

Ana Rajšp


30. junij 2016

30. JUNIJ 2013 − 30. JUNIJ 2016

Minila so tri leta …

Postali smo večji …

Boljši …

Uspešnejši …

Uspelo nam je kar se je zdelo nemogoče …

Živimo iste sanje …

Skupaj se trudimo …

Verjamemo vase …

 

 


21. maj 2016

36. Maraton treh src …

Leto se je hitro obrnilo, že je bila topla majska sobota, 21. maj,  ko smo se »Delikomatovci« odpravili v Radence.

Tokrat so na štartni črti stali le moški predstavniki podjetja. Z veliko dobre volje in nasmehom na obrazu so se podali na 5, 5 in 10 km progo. Pretekli so ju kot za šalo, kot se za »Delikomatovce« spodobi …

Morda se jim prihodnje leto spet pridruži nežnejši spol …

 

Ana Rajšp


4. marec 2016

55. POKAL VITRANC

4. marca smo se v Kranjski Gori prebudili v zasneženo pravljico. Te dni, med 4. in 6. marcem, je bilo v Kranjski Gori tekmovanje za Pokal Vitranc.

Organizatorji pokala, kot tudi del naše ekipe niso mirno spali. Celo noč so pripravljali progo Podkoren za veleslalom s katerim so pričeli že 55-o tekmovanje za Pokal Vitranc. Vse delavce na progi smo z našimi toplimi napitki vsaj malo ogreli in jim vlili moči, ki so jo nujno potrebovali saj so bili pred njimi trije naporni dnevi.

Z našo ledeno kavo in toplimi napitki smo postregli obiskovalcem v  Podkorenu. Največje zanimanje je požel naš irish, med obiskovalci in  organizatorji.

Po sončnem petku sta sledila dva vremensko pestra dneva. Od dežja, snega do sonca, ki je želel pokukati skozi oblake. Organizatorjem je po vseh neprespanih nočeh, po treh tekmah za svetovni pokal, uspelo  pripeljati Pokal Vitranc do konca.

Veseli smo, da smo jim lahko vsaj malo pomagali v teh napornih dneh.

Na prihodnje leto …

 

Ana Rajšp


30. januar 2016

52. Zlata lisica Maribor

Tudi letos, kot že vrsto let do sedaj, smo si ogledali smučanje najboljših svetovnih smučark iz prve vrste, iz dna ciljne arene.

30. in 31. januarja 2016 je bilo na strminah Mariborskega Pohorja organizirano tekmovanje v svetovnem pokalu za Zlato lisico, letos že 52. po vrsti.

Obiskovalcem smo postregli z našimi toplimi napitki iz naše potujoče kavarne.

Žal, tekmovanju vreme ni bilo naklonjeno. Po izpeljani prvi tekmi, v soboto, kjer je naša Ana Drev stala na zmagovalni stopnički za drugo mesto, je bilo  v nedeljo, na našo žalost in žalost obiskovalcev ter organizatorjev, tekmovanje odpovedano.

 

Ana Rajšp


16. maj 2015

»Zdrav duh v zdravem telesu« … Maraton Radenci 2015

V današnjem tempu življenja je vse bolj pomembno, da če želimo biti v svojem delu in življenju uspešni, je nujen del le tega tudi športna aktivnost. Tudi na Delikomatu skrbimo za zdravje in kondicijo. Letos smo se udeležili 35. Maratona treh src v Radencih, ki je potekal 16. maja. Na oblačen dan, ki je bil ravno primeren za tek, se je ekipa petnajstih, rekreativnih tekačev zaposlenih na Delikomatu, zbrala na startu. Štiri članice nežnejšega spola smo se odpravile na Oazin tek, moški predstavniki so se podali na 10 km progo, najbolj zdržljiv in z največ kondicije med nami pa na 21 km, ki jo je pretekel v 98 minutah in dosegel svoj osebni rekord. Polni elana in pripravljeni na nove izzive smo zaključili naš tekaški dan in se enoglasno odločili, da pridemo v Radence še kdaj.

Ana Rajšp


14. marec 2015

54. Pokal Vitranc 2015

Sončno vreme, izjemno vzdušje, ogromno navijačev, odlična proga, dobra tekma. Tako se lahko tudi letos strne letošnje dogajanje ob 54. Pokalu Vitranc.

Z našo moško ekipo, kot že vrsto let, slabo, a smo se mi potrudili in držali dobro voljo pokonci. Letošnje leto so se izkazali tudi navijači, kateri so kljub neuspehu slovenske reprezentance prišli v velikem številu in vzpodbujali tekmovalce sobotne in nedeljske tekme.


21. Februar 2015

ZLATA LISICA 2015

21. in 22. februar. Bili sta sončna sobota in oblačna ter deževna nedelja. Vsi  pogledi so bili uprti na snežni stadion pod Pohorjem. Bilo je veliko navijačev, ki so prišli stiskat pesti za naše punce, še posebej za Tino. Kot že več let zapored smo navijali tudi mi, » Delikomatovci«, bili smo na prizorišču, kjer smo navijače, organizatorje in tekmovalke razvajali z našimi toplimi napitki.
Bilo je poskrbljeno za energijo in dobro voljo navijačev, kljub temu, da se, žal, naša pričakovanja, niso uresničila. Vsi skupaj smo držali pesti in močno navijali a šport je šport in nič ni predvidljivo.
Kljub vsemu smo preživeli rahlo naporen a vznemirljiv in lep vikend.

Ana Rajšp


17. oktober 2014

49. Borštnikovo srečanje

 

V mesecu oktobru vsako leto poteka pod streho Slovenskega narodnega gledališča Maribor festival Boršnikovo srečanje, ki je edini festival v Sloveniji, kjer se na ogled postavi gledališka umetnost pretekle sezone iz celotne Slovenije. Festival se okrona s podelitvijo Boršnikovih nagrad posameznim ustvarjalcem, najvišje priznanje tega festivala je Boršnikov prstan, ki ga vsako leto dobi nekdo iz umetnosti igre, naj je to v filmih ali na odrskih deskah.

Letos je potekal v štajerski prestolnici že 49. festival Boršnikovo srečanje na katerem so se zvrstile tako tekmovalne predstave kot predstave spremljevalnega programa. Na festivalu smo bili prisotni tudi mi, Delikomat, saj smo že nekaj let zapored sponzor tega festivala. Z našimi toplimi napitki na dveh prizoriščih, SNG Maribor in Naskov dvorec, poskrbimo, da postanejo naporni dnevi slovenskih igralcev ter organizatorjev festivala manj stresni in, da se lahko okrepčajo z njimi.

Življenje je igra, igrajmo jo …

Foto: Boštjan Lah, Matej Kristovič


30. avgust 2014

Večerov piknik 2014

 

30. avgusta se je pod Pohorjem, odvijal vsakoletni piknik, ki ga prireja časopisna hiša Večer. Na pikniku smo bili prisotni tudi mi. Obiskovalcem smo ob vstopu v spodnjo postajo gondole postregli z našimi brezplačnimi napitki.

Na obraze udeležencev  smo zvabili nasmeh in iskrice v očeh.


25. avgust 2014

5. Salon Traminec

 

V idiličnem okolju, v osrčju neokrnjene narave, na gradu Negova smo se, 25.8. 2014, kot donatorji, udeležili prireditve 5.  Salon Traminec. Na Salon Traminec pridejo vsako leto obiskovalci iz celotne Slovenije, zanimanje za ta dogodek je iz leta v leto večje, žal je število kart omejeno.

Branko Avsenak (časnikar in urednik pri Založbi Obzorja) je o Tramincu zapisal:

Sodi med najplemenitejša vina srednje Evrope. To je ena najboljših sort, kar jih trta sploh premore.

Na Salonu Traminec, ki ga Meedispaeed organizira skupaj z zavodom Kultprotur smo, tokrat že tretje leto zapored, predstavili svoje tople napitke. Naši napitki so zaokrožili okus jedem, ki so jih predstavili gostinci, predvsem pa so poskrbeli za preganjanje utrujenosti in težkih nog od, morda, preveč popitega Traminca … Obiskovalce so zraven pijače in jedače razvajali glasbeni gostje, skupina MI2, ogledali so si lahko tudi nastop žonglerjev z gorečimi baklami. Zvečer je grad dobil svojo srednjeveško podobo saj je bilo grajsko dvorišče le v soju bakel.

Naši napitki so poželi le pohvale, sploh tistih, ki jih že poznajo tako iz javnih ustanov kot iz podjetij, kjer so zaposleni.

Zaradi prijetnega vzdušja in poglobitve sodelovanja z že obstoječimi poslovnimi partnerji  gledamo naprej in smo že v pričakovanju naslednjega salona Traminec.

 

Ana Rajšp

vir: www.salon-traminec.si/


23. avgust 2014

AGRA 2014

Tako kot smo začeli leta 2012, smo tudi letos bili prisotni že na 52.AGRI v Gornji Radgoni. Na več kot 68.000 kvadratnih metrih razstavnih površin se je letos predstavilo 1750 razstavljalcev iz 29 sodelujočih držav. Naj bi bilo letošnje leto rekordno, saj je AGRO obiskalo 128.000 obiskovalcev. Cafe+co je na 52.AGRI razširil ponudbo in zraven HALE D ponudil tople in hladne napitke tudi rastavljalcem in obiskovalcem v HALI A, A1, A2,  in v prostorih UPRAVNE STAVBE ter PRESSA. V 6 dneh, kolikor je trajal sejem smo zabeležili preko 3000 stiskov na gumbe naših avtomatov.
DELIKOMAT je torej dnevno 500 uporabnikom polepšal dan z napitkom iz kavnih zrn.

 

Menim, da smo se po najboljših močeh potrudili in našim bodočim strankam ponudili najboljše.


20. junij 2014

Fesftival LENT 2014

Tudi letošnje leto smo pomagali soustvarjati Festival LENT. Vsem nastopajočim in novinarjem smo omogočilo pitje kave in toplih napitkov v zakulisnih prostorih odrov ter PRESS centru. Glavni oder s svojim VIP šotorom je prostor, kjer se družijo mnogi eminentni obiskovalci Festivala Lent. Seveda tudi tukaj nismo manjkali in smo obiskovalce razvajali z našimi toplimi napitki.

Prav tako pa smo se mimoidočim sprehajalcem in obiskovalcem predstav predstavili s svojim prodajnim programom v šotoru nasproti glavnega odra.


8. marec 2014

53. Pokal Vitranc 2014

Sončno vreme, izjemno vzdušje, ogromno navijačev, odlična proga, dobra tekma. Tako se lahko strne letošnje dogajanje ob 53. Pokalu Vitranc. 600 ljudi je vsak dan delalo na in ob progi v Podkorenu, v tiskovnem središču v Kranjski Gori, da sta tekmi vrhunsko uspeli.

Tudi mi smo ponovno pomagali organizatorju in zagotovili tople napitke vsem tistim, kateri so neutrudno delali na progi v zgodnjih urah in s svojim  trudom pripravili progo za tekmovanje.


1. februar 2014

50. ZLATA LISICA

Na jubilejno 50. Zlato lisico se je spravilo vreme, kakršnega Slovenija ni poznala zadnjih 50 let, zato je z uspešno izvedbo slaloma, po odpadlem veleslalomu, pohorsko tekmovanje pod Vitrancem doživelo eno največjih lisičjih in organizatorskih zmag v vsej dolgi zgodovini največje mariborske športne prireditve. Tudi naši ekipi se je uspelo uspelo izkopati iz snega in pripraviti prikolico v ciljni areni.

Topli napitki so v takšnem vremenu vsekakor pasali vsem obiskovalcem ter zagriženim Pohorcem in Gorenjcem, kateri so cele noči pripravljali progo.


28. november 2013

SEMPL 2013

Rdeča nit letošnjega, že petnajstega Seminarja medijskih trendov (SEMPL), je »Vodi ali pusti umreti« (»Lead or Let Die«) in v tem duhu se bodo njegovi udeleženci seznanili z novimi, inovativnimi rešitvami, ki v medijsko-komunikacijsko panogo prinašajo priložnosti za vse vpletene. »Vsi moramo stremeti k razvoju, biti v koraku s trendi in jih prilagajati lastni realnosti. Recesija je še dodatno oklestila marketinške proračune in otežila delo, zato je iskanje novih idej, inovativnih rešitev in kreativnih pristopov tisto, kar bo stroko poganjalo naprej,« je prepričana Valerija Prevolšek, direktorica podjetja Media Pool, organizatorja in lastnika blagovne znamke Sempl, ki pri organizaciji seminarja že tretje leto zapored sodeluje z revijo Marketing magazin.


18. oktober 2013

48. Borštnikovo srečanje

Festival Borštnikovo srečanje (FBS) je nacionalni gledališki festival, pravzaprav praznik slovenskega gledališča, saj predstavlja manifestacijo preobratov in izzivov in je prostor iskanj, lepote, kritičnosti in novih spoznanj. Vsako leto ponudi najboljše slovenske gledališke uprizoritve minule sezone, tekmovalni program pa je močno obogaten z mednarodnim programom in drugimi spremljevalnimi aktivnostmi.
Ob zaključku festivala strokovna žirija podeli nagrade za najboljšo predstavo, režijo, igralske in druge umetniške dosežke. Največja festivalska nagrada je Borštnikov prstan, ki jo posebna žirija vsako leto podeli zaslužnemu igralcu ali igralki za življenjsko delo.

vir: http://www.borstnikovo.si/


26. avgust 2013

4. Salon Traminec

Pisal se je 26. avgust 2013, na grajskem dvorišču gradu Negova se je odvijala prireditev Salon Traminec, na kateri smo bili prisotni s svojimi toplimi napitki že drugo leto zapored.

Med mogočnimi zidovi, v sobanah gradu smo gostom ponudili naše tople napitke. Z espresso kot tudi instant napitki so se lahko okrepčali ter posladkali z našimi »spacialitetami«

Navezali smo nova poznanstva ter okrepili stara …

Foto: mediaspeed.net


30. junij 2013

Združitev podjetij

Pomemben trenutek v zgodovini podjetja Delikomat, saj smo si z nakupom konkurenčnega podjetja zagotovili močan tržni delež. Prav tako pa smo se spopadli z novim izzivom, tehnološko povezati dve do sedaj ločeni in konkurenčni si podjetji. Povsem drugačen izziv pa je seveda to, da smo sprejeli medse vse zaposlene bivšega podjetja Nomea. Vse to nam je s skupnimi močmi, seveda, uspelo.


21. junij 2013

Fesftival LENT 2013

Kot že mnogo let smo bili prisotni na festivalu ob dravskem nabrežju. Pomagamo soustvarjati sam festival s postrežbo toplih napitkov za vse nastopajoče, prav tako pa se predstavljamo na promenadi s svojimi storitvami.

Letošnje leto smo se prvič obiskovalcem promenade predstavili v ličnem prodajnem šotoru. Prikolica, katera je vsekakor nekaj posebnega, tokrat ni imela prostega časa in ni mogla priti v Maribor.


25. maj 2013

Delikomat otroke peljal v magični Legoland

Otrokom iz Mladinskega doma Maribor, ki iz različnih razlogov ne morejo živeti s svojimi družinami, je Delikomat skupaj še s tremi drugimi mariborskimi podjetji (Avtocenter Rebernik, turistična agencija Gruber in Taxi Plus) konec maja omogočil obisk magičnega sveta lego kock v nemškem zabaviščnem parku Legoland. Na dvodnevnem izletu, ki jih ga njihove družine ne bi mogle omogočiti, so si otroci in mladostniki skupaj z vzgojitelji ogledali mesto Salzburg in se podali na adrenalinsko dogodivščino v zabaviščnem parku iz lego kock. Otroci so se razveselili tudi majic, kap in žepnine, ki so jo dobili na avtobusu. Skupaj z nami so preživeli prelep dan, poln adrenalina in smeha, ki ga ni moglo pokvariti niti slabo vreme. Naše podjetje z donacijami Mladinskemu domu sodeluje že nekaj let in na ta način omogoča organizacijo izletov. S takšnimi donacijami pomagamo otrokom, da se razvijajo, zaživijo čim bolj polno in zadovoljno otroštvo in mladost. Vse bolj postaja pomembno – posebej v današnjih časih – da v podjetniškem okolju razvijamo odgovornost do svojega socialnega okolja, na način, da se povezujemo in vključujemo.